новини от нас, Огуз ЙОЗЕЛ

83-годишна пациентка пристигна с инвалидна количка и се завърна у дома вървейки самостоятелно!

Специалистът ни по Неврохирургия Д-р Огуз ЙОЗЕЛ продължава да лекува пациентите си с микрохирургични интервенции за декомпресия при спинална стеноза без поставяне на импланти (винтове).

83-годишната ни пациентката г-жа Фатма Созен, в продължение на 15 години имала болка в краката и изтръпвания, и прекарала последна си година на инвалидна количка. Ходила е при много лекари, след извършените прегледи и изследвания била поставена диагнозата “Спинална Стеноза”. Оп. Д-р Огуз ОЗЕЛ и разясни, че може да и бъде направена операция без да се поставя свързващ елемент като винт или плака. Пациентката ни се убеди, че този метод е по-добър от предложените до момента и се съгласи да се подложи на интервенция в нашата болница.

Г-жа Созен пристигна в болницата в деня на интервенцията, и след хоспитализирането й започна и пред-оперативната подготовка за интервенцията. Тя беше настанена в отделението ни по Неврохирургия, където са предприети всички предпазни мерки свързани с пандемията Ковид -19 .
Интервенцията се извърши чрез разрез от 4 см и продължи приблизително 2 часа, след което пациентката се върна в хирургичното отделението. Още същата вечер в присъствието на Оп. Д-р Огуз ЙОЗЕЛ, пациентката бе дигната на крак и мобилизирана.

На следващия ден пациентката бе изписана в добро общо състояние, предвижвайки се самостоятелно без да има нужда от инвалидна количка.

Синът на пациентката ни разказа: „Поради дългогодишните оплакванията на майка ни я доведохме на преглед при Оп. Д-р Огуз ОЗЕЛ. Лекарят ни информира детайлно за необходимата микрохирургична интервенция за декомпресия на спинална стеноза без поставяне на импланти (винтове) и ни успокои че всичко ще бъде наред . След интервенцията майка ми бързо възвърна здравето си. Доведохме я тук на инвалиден стол, а сега си я отвеждаме ходейки самостоятелно. Това е неописуемо щастие за нас. Изразявам благодарности на всички работещи в Частна Болница Чорлу Ватан и най-вече на д-р Огуз ЙОЗЕЛ.“

Ние – Частна Болница Чорлу Ватан, в 40- тата си годишнина на предлагане на медицински услуги, пожелаваме на г-жа Созен дълъг и щастлив живот изпълнен със много здраве.