новини от нас, Ферудун БЪКМАЗ

С помощта на бариатрична хирургия пациентът ни отслабна с цели 41 килограма!

Г-н Атанас Иванов Божинов от гр. Варна/България се свърза с нашия отдел за обслужване на международни пациенти, след като е попаднал на наши публикации в социалните мрежи. По време на проведените разговори той сподели с нас, че има проблеми с наднорменото тегло, има оплаквания като повишени стойности на кръвната захар и изпитва затруднения при извършването на ежедневните си дейности.
След проведените разговори с г-н Божинов, на база на споделената от него информация беше направена предварителна консултация с Оп. Д-р Ферудун БЪКМАЗ – специалист по Oбща и Бариатрична Хирургия и пациентът беше поканен в болницата ни за детайлни изследвания.

 

При пристигането си в болницата ни, случаят на г-н Божинов беше поет от страна на Оп. Д-р Ферудун БЪКМАЗ. След серия от физически прегледи при специалисти от различни браншове и детайлни изследвания, на база на текущото състояние на пациента, беше препоръчана интервенцията “Ръкавна Гастректомия”.

По време на проведената ехография, която е част от рутинната предоперативна подготовка беше установено, че жлъчният мехур на г-н Божинов е възпален поради наличието на жлъчни камъни, които механично са блокирали жлъчния канал. На база на получените данни от предоперативната подготовка и  желанието на пациента, беше взето решение за извършване на хирургична намеса по лапароскопски метод, насочена към разрешаване на двата проблема на пациента по време на една оперативна намеса.

След като г-н Божинов получи и одобрението на специалистите ни по Анестезиология и Реанимация се премина към извършването на оперативната намеса. Интервенцията беше извършена по лапароскопски метод, като първо беше отстранен жлъчният мехур и след  това се премина към интервенцията “Ръкавна Гастректомия”.

След успешно преминалата намеса, пациентът беше отведен в болничната си стая и остана под лекарско наблюдение в продължение на 5 дена. По време на престоя си в болницата ни, на пациента беше предоставена подробна информация и препоръки от страна на специалистката ни по хранене и диететика – Чигдем Кърал. След приключване на проследяването му, пациентът ни беше изписан от болницата в добро общо състояние.

Пет месеца след оперативната намеса г-н Атанас Иванов Божинов сподели с нас актуалното си тегло. Той заяви, че е свалил 41 килограма за 5 месеца, и че вече не се налага да използва лекарства за високо кръвно и диабет тип 2. Трудностите, които е изпитвал в ежедневните си дейности са останали в миналото.

Пожелаваме на г-н Божинов, един нов живот изпълнен със здраве и щастливи мигове.