АС. Доц. Д-р Ерсон АКСУ, новини от нас

Радикална Хистеректомия по Вертхайм

Радикална Хистеректомия по Вертхайм

Г-жа Имрен Мехмет от гр.Добрич/България, по-препоръка на нейни близки се свърза с нашия отдел за обслужване на Международни Пациенти. Тя сподели с нас, че първоначално е потърсила медицинска помощ в най-близкото й здравно заведение свързано с  оплакванията си, като болки в областта на слабините и други. След физически преглед и детайлни изследвания като биопсия, на пациентката била поставена диагноза “Рак на Mатката (Eндометриален Kарцином)”, след което г-жа Имрен Мехмет решава да потърси второ мнение за поставената диагноза. По-препоръка на свои близки тя решава да се обърне към частна болница “Чорлу Ватан”.

След проведени разговори и извършване на необходимата организация за посещението й, пациентката пристигна в болницата ни. Физическият преглед на г-жа Имрен Мехмет бе извършен от страна на Ас.Доц.Д-р Ерсон АКСУ – специалист АГ и Гинекологична Ендоскопска Хирургия. След обстоен физически преглед бе взето решение за необходимост от извършване на ЯМР с контрастно вещество. След анализиране на данните от физическия преглед и направените допълнителни изследвания, бе потвърдена диагнозата на пациентака ни, и мнението на специалиста ни бе, че в случая е необходимо да се извърши хирургичната интервенция “Радикална Хистеректомия по Вертхайм” по лапароскопски метод. След като бе информирана детайлно за текущото си състояние и нужното в случая лечение, г-жа Имрен Мехмет реши да се довери на Ас.Доц.Д-р Ерсон АКСУ за лечението си. Пациентката ни беше хоспитализирана още същият ден, след което се пристъпи към преоперативаната подготовка.

Хирургичната интервенция беше извършена успешно на следващия ден, след което в продължение на 3 дни пациентката ни беше под наблюдение в болницата ни. След приключването на проследяването й, беше направена нужната организация за контролния преглед и тя беше изписана от болницата в добро общо състояние без болки и оплаквания.

Десет дни след интервенцията г-жа Имрен Мехмет ни посети за контролен преглед и сподели  с нас своите искрени благодарности към Ас.Доц.Д-р Ерсон АКСУ и целият екип на болницата за положените грижи.

Целият екип на болница „Чорлу Ватан“, пожелаваме на г-жа Имрен Мехмет и семейството ѝ много здраве и щастливи мигове заедно.