новини от нас, Огуз ЙОЗЕЛ

Продължаваме да лекуваме пациентите ни с Микрохирургични Интервенции!

Болницата Чорлу ВАТАН е известна в региона и страната ни със своите успешни операции в областта на Микрохирургичната Неврохирургия. Д-р Огуз ЙОЗЕЛ – Специалист по Неврохирургия споделя, че пациентите с диагноза – “Спинална Стеноза – Стеснен Канал на Гръбначния Мозък” имат понижен стандарт на живот и наличие на постоянни болни, но в същото време изпитват страх и притеснение при мисълта за поставяне на импланти като винтове и пластини в тялото им. Добрата новина е, че вече има и по иновативни методи за лечение, като микрохирургични интервенции за декомпресия на спинална стеноза без поставяне на импланти.
Пациентката ни г-жа Еметуллах Алтънел ( на 77 год.), в продължение на дълги години с подкрепа е можела да извърви не повече от 10 метра. Г-жа Алтънел посети за преглед Оп. Д-р Огуз ОЗЕЛ с диагноза стеснен канал на гръбначния мозък. След извършения физически преглед и радиологични изследвания (ЯМР) диагнозата и бе потвърдена и операцията ѝ бе планирана за следващия ден.

Пациентката ни пристигна в болницата в сутринта на деня на операцията. На г-жа Алтънел и придружителя и бяха направени необходимите тестове за Ковид-19. След като излязоха резултатите от тестовете се премина към пред-оперативната подготовка за интервенцията. Пациентката беше хоспитализира в хирургичното отделението, където са предприети всички предпазни мерки свързани с пандемията: Ковид -19.

След приключване на пред-оперативната подготовка, пациентката ни беше приета в операционната и бе подложена на Микрохирургична Интервенция за Декомпресия на Спинална Стеноза без поставяне на Импланти (Винтове). Интервенцията се извърши през 2 сантиметров разрез и продължителността и беше два часа.

След успешно протеклата интервенция пациентката ни бе върната обратно в стаята си, за да си отпочине. Около три часа след интервенцията, пациентката беше вертикализирана в присъствието на Д-р Огуз ЙОЗЕЛ, и още тогава г-жа Алтинел сподели с нас, че наличните преди операцията болки напълно са изчезнали. След еднодневна следоперативна хоспитализация пациентката ни бе изписана и тя си тръгна вървейки самостоятелно, без нужда от допълнителна помощ.

Екипът на Частна Болница Чорлу Ватан пожелава на г-жа Алтънел дълъг и изпълнен съз здраве живот.