За да си запишете час, оставете ни вашите данни за кореспонденция и нашите българоговорящи колеги ще се свържат с Вас за да Ви информират по-детайлно.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

СПЕЦИАЛИСТИ В ТАЗИ ОБЛАСТ:

 

null

Д-Р ЛЮТФИ МУРАТ ДЕНИЗ

ЕСТЕТИЧНА, ПЛАСТИЧНА И РЕКОНСТРУКТИВНА ХИРУРГИЯ
null

Д-Р МУХАММЕД НЕБИЛ СЕЛИМОГЛУ

ЕСТЕТИЧНА, ПЛАСТИЧНА И РЕКОНСТРУКТИВНА ХИРУРГИЯ
null

Д-Р ФУРКАН КАЙХАН

ЕСТЕТИЧНА, ПЛАСТИЧНА И РЕКОНСТРУКТИВНА ХИРУРГИЯ

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

Септоринопластика

На пръв поглед най-забележителната област на лицето е носът, и това го прави изключително важна структура от гледна точка на естетиката. Естетичната хирургия на носа (ринопластика) е една от най-често извършваните операции в областта на пластичната хирургия. В днешни дни е възможно с помощта на една оперативна намеса да се промени както външния вид на носа така и да се коригират фунционалните проблеми свързани с дишането.

Съществуват два метода за извършване на интервенцията – отворен и затворен метод. Хирургичният метод трябва да бъде избран според индивидуалния случай, с подходящо планиране, чрез оценка на текущото ви състояние и очаквания. След приключване на операцията над носа се поставя лонгета (шина) за период от една седмица. Тя допринася за запазване на новата форма на носа по време на първичния следоперативен период. Към края на оперативната намеса вътре в носа се поставят меки пластмасови тампони за стабилизиране на преградата – септума, разделящ двата дихателни пътя в носа.

Уголемяване на бюста

Една от най-важните структури, които допълват женското тяло и придават женствен вид, са гърдите. Малкият размер на гърдите влияе на самочувствието при някои жени. Днес най-често прилаганият метод за уголемяване на гърдите е чрез използване на силиконови протези (импланти). С подробна оценка, която се прави преди операцията, се решава заедно с пациента видът на протезата, която ще се използва. Днес най-често се използват кръгли и капковидни протези, пълни със силиконов гел и с грапава повърхност.

corlu-vatan-hastanesi-2
corlu-vatan-hastanesi-3

Повдигане на гърди

След причини като кърмене, напредване на възрастта, гравитация и наддаване и загуба на тегло, сухожилията, които държат гръдната тъкан на място, губят своите функции с течение на времето и може да се развие увисване и асиметрия. При естетичната операция за повдигане на гърди излишната кожа се отстранява, увисналата гръдна тъкан се оформя и зърното се връща на мястото, където трябва да бъде. При необходимост, ако е налице загуба на обем в гърдите, могат да се използват силиконови протези, за да се осигури по-пълен вид на гърдите. Това може да се направи по време на самата операция или при следваща такава. Въпреки че варира в зависимост от прилаганата техника, след операцията по линиите на разреза остават белези. Тези белези, макар че са видими в началото, с времето стават неясни.

Намаляване на гърдите

Големите и увиснали гърди могат да причинят болки в гърба и врата при жените. В резултат на триене на кожа в кожа под гърдата се появява зачервяване и кожно раздразнение. Големите гърди могат да окажат натиск върху гръдния кош, причинявайки затруднения в дишането, което ограничава ежедневната физическа активност. Също те създават проблеми при избора на дрехи, като могат да причинят и психологически проблеми. Заедно с елиминиране на тези проблеми с естетичната операция за намаляване на бюста, се цели и осигуряване естествения вид на гърдите. Преди операция трябва да се направи мамография и, ако е необходимо, ехография.

corlu-vatan-hastanesi-4
corlu-vatan-hastanesi-5

Лечение на гинекомастия

Гинекомастията се определя като по-голям и женствен тип гърди при мъжете. Най-често се наблюдава в периоди на хормонални промени като пубертет или при състояния, които се развиват вследствие на употреба на лекарства. Гинекомастията може да създаде психологически проблеми, както и да причини болка, подуване и чувствителност на гърдите.

След преглед и ехография се прави избор на лечението, което да се приложи. Това състояние може да се лекува както само с липосукция, така и при излишна кожа и отпуснатост да се направи корекция на кожата с хирургични разрези. Препоръчително е да използвате корсет най-малко 3 седмици след операцията.

Оформяне на тялото с липосукция

За една успешна борба с наднорменото тегло, е необходима правилна диета и подходяща спортна активност. Въпреки положените услилия е възможно да има упорити мастни натрупвания в определени части на тялото, особено в областта на корема и талията, които не се влияят същественно от приложените диети и упражнения. Липосукцията е хирургична намеса, при която мастните натрупвания в определени части на тялото се изсмукват със специален вакуум и мазнините се отстраняват от тялото. Тази намеса не е метод за отслабване, а се прилага като метод за регионално оформяне на тялото.

При широко разпространената през последните години ултразвукова липосукция (Vaser Liposuction), излишните мастни тъкани се отстраняват, като първо се извършва разграждане на мастните клетки с помощта на ултразвукова енергия и след това те се изсмукват със специален вакуум. Тази техника е предпочитана, защото предпазва околната тъкан, предизвиква стягане на кожата и осигурява по-бързо връщане към ежедневието след интервенцията. Носенето на корсет най-малко 3 седмици след операцията ще повлияе положително на резултатите.

corlu-vatan-hastanesi-6
corlu-vatan-hastanesi-8

Абдоминопластика

Абдоминопластиката (стягане на корема) има за цел да стегне отпуснатите коремни мускули и да премахне излишната кожа в коремната област, която е увиснала и има пукнатини по нея. С тази операция се постигат добри резултати, особено при жени, които са раждали няколко пъти или при хора, които са имали прекомерна промяна в теглото.

Техниката на операцията стягане на корема (пълна, частична или 360°) се определя въз основа на оценка на текущото ви състояние. Разрезът, който се прави по време на операцията, се скрива в областта на банския Ви костюм. При мини абдоминопластиката белегът от разреза е по-къс и местоположението на пъпа може да не се промени. Абдоминопластиката, в комбинация с липосукция може да подобри и контура на тялото. Използването на корсет до 6 седмици след операцията ще ускори възстановяването и ще помогне на трайното фиксиране на новата форма на тялото.

Опъване не гърба

Поради причини като прекомерно увеличаване или намаляване на теглото, напредването на възрастта и гравитацията, може да се стигне до увисване на някои части на тялото, както и по гърба. Въпреки че не е толкова често предпочитана като другите операции за стягане, извършвани по други части на тялото, тази интервенция има допълваща роля при оформянето на тялото. При операция за повдигане на гърба белезите са скриват в линията на сутиена.

corlu-vatan-hastanesi-9
corlu-vatan-hastanesi-10

Брахиопластика

С увеличаването и намаляването на теглото и с напредването на възрастта може да се се стигне до увисване на ръцете и тази ситуация да обезпокои човека, особено когато вдига ръката си нагоре или носи къси ръкави. Увисналата кожа на ръцете може да бъде отстранена с операция за лифтинг на ръцете, известна още като брахиопластика. Белегът от хирургическия разрез може да се простира от подмишницата до лакътя и се скрива в долната вътрешна част на ръката. В същата сесия може да се извърши и липосукция и да се постигне изтъняване на ръката. Препоръчително е използването на корсет за ръце в продължение на 3-4 седмици след операцията.

Лифтинг на бедра

Кожата на бедрата, която губи своята еластичност с напредване на възрастта и прекомерно напълняване и загуба на тегло, причинява естетически проблеми, особено като увисване във вътрешната част на бедрото, а освен това може да причини и триене при ходене и да създаде проблеми на човека. С операцията за стягане на бедрото се цели създаването на по-тънка и стегната горна част на крака чрез премахване на отпусналата се кожа от вътрешната му страна. Тази операция може да се препоръча и когато се налага премахване на мазнини с липосукция. Хирургичният белег се скрива в областта на слабините и вътрешната част на бедрото.

corlu-vatan-hastanesi-11
corlu-vatan-hastanesi-7

Лифтинг на лице и шия

Поради напредването на възрастта, въздействието на слънцето и гравитацията, образувалите се по лицето и шията увисвания и дълбоки бръчки, могат да бъдат премахнати с операция за лифтинг на лицето и шията. Лифтингът на лицето може да се извърши както самостоятелно, така и в комбинация с повдигане на челото и слепоочията, естетика на клепачи и инжектиране на мазнини на лицето.

Липофилинг

Подмладяване и оформяне на лицето

Филъри за устни

Подмладяване на ръце

Инжектирането на мастна тъкан е процес на инжектиране на собствена мастна тъкан, взета от една част на тялото в друга област с помощта на канюли, след правилната им обработка. Прилага се най-често за подмладяване и оформяне на лицето, но също така се прилага за уголемяване на устните, подчертаване на скулите и премахване на бръчките около устата. Като цяло, след инжектиране на мазнините, се постига трайност от 30% до 70%. След 3-6 месеца, ако е необходимо, могат да се направят допълнителни мастни инжекции.

Мазнините, поставени на лицето чрез инжектиране на мастна тъкан, увеличават производството на колаген, който е важен градивен елемент на кожата, и осигуряват жизненост на кожата, като действат като стволови клетки.

Ръцете са една от частите на тялото, които най-много показват възрастта на човека. Особено при хора със слабо телосложение, абразивното действие на слънцето и загубата на влага в кожата с напредването на възрастта, по кожата се появяват петна, бръчки и съдови образувания. С помощта на филъри, съдържащи хиалуронова киселина, PRP и инжектиране на мазнини може да се придаде по-млад вид на ръцете.

corlu-vatan-hastanesi-12
corlu-vatan-hastanesi-13

Бишектомия

Хирургията с бишектомия (холивудска буза), която можем да определим като отстраняване на мазнини от бузите, стана много популярна напоследък. Чрез малък разрез, направен вътре в устата, се отстраняват мастните възглавнички по бузите, постига се трайното им изтъняване и не се наблюдават външни белези.

Тъй като това е операция, която може да се извърши с локална анестезия, тя може да се комбинира и с други операции и да се извърши под обща анестезия.

Естетика на горен и долен клепач

С напредване на възрастта се наблюдава отпускане и увисване на кожата в областта на веждите, горните и долните клепачи и в същото време, особено при долните клепачи, може да се появят торбички поради херниране на мастните тъкани напред. Освен че причиняват нарушение на естетическия вид, увисналите горни клепачи, покриващи очите на човека, могат да затруднят и зрението.

При естетичната хирургия на клепачите се отстраняват излишната кожа и хернираната мастна тъкан. На горния клепач белегът остава по протежение на клепача, а на долния клепач – остава точно под миглите. Областта на тялото, която се възстановява с най-малко белези, е тази на клепачите.

corlu-vatan-hastanesi-14
corlu-vatan-hastanesi-15

Отопластика

Изпъкналото клепнало ухо може да наруши естетическия вид на човека и да предизвика психологически проблеми. По-голямата част от развитието на ухото завършва до 6-годишна възраст и от тази възраст може да се приложи операция за корекция на ушите. Тя може да се извърши както под обща анестезия, така и при по-възрастните пациенти – с местна упойка, като се дава седация. С разрез зад ухото се поставят трайни шевове за оформяне на ухото и ушната мида се изтегля назад. Препоръчително е да използвате превръзка за уши в продължение на три седмици след операцията.