Мустафа Йондер ДОЛАП, новини от нас

Никога не е късно за да се сбогувате с наднорменото тегло!

Г-жа Сафиже Ъдризи на 62 години от Македония се обърна към нашия центъра за лечение при затлъстяване и бариатрична хирургия. 

Тя сподели с нас, че от дълги години желае да се сбогува с излишните си килограми, които вече сериозно застрашават здравословното й състояние и създават затрудняват при извършването на ежедневните й дейности. По време на проведената консултация с Оп. Д-р М. Йондер ДОЛАП – специалист по Обща Хирургия и заместник главен лекар на частна болница „Чорлу Ватан“, на пациентката бяха дадени подробни разяснения относно подходящото за нея лечение, същността на бариатричната хирургия и очакваните ползи от нея. На база на физическото й състоянието и резултатите от направените изчисления за индекс на телесна маса, на г-жа Сафиже Ъдризи бе препоръчана интервенцията Ръкавна Гастректомия 

След проведената консултация  с Оп. Д-р М. Йондер ДОЛАП и съгласието на пациентката ни, се премина към етапа на хоспитализация и предоперативна подготовка. Първоначално бяха извършени детайлни прегледи и изследвания за оценаване на текущото състояние на пациентката, които включват преглед при специалист по кардиология, специалист по вътрешни болести, специалист по гръдни заболявания, специалист по психиатрия, специалист по хранене и диететика, и кръвни изследвания. След проведената фиброгастроскопия беше потвърдено, че няма медицинска пречка пред извършването на хирургичната намеса. 

Ден по късно интервенцията бе извършена успешно от страна на  Оп. Д-р М. Йондер ДОЛАП. След двучасова оперативна намеса по лапароскопски метод,  беше отстранен 4/3 от стомаха на пациентката и тя беше настанена обратно в стаята си за да си почине. Четиридневното хоспитализирано, следоперативно проследяване на г-жа Сафиже Ъдризи беше под прякото наблюдение и на специалистката ни по хранене и диететика – Чигдем Кърал.  В деня на изписването на пациентаката беше установено, че по време на престоя си в болницата тя е свалила цели 8 килограма.  

След като беше направена нужната организация за контролните й прегледи и бяха дадени детайлни разяснения за правилния хранителен режим в следоперативния период,  г-жа Сафиже Ъдризи беше изписана от болницата ни усмихната и в добро общо състояние. 

По време на цялото си лечение и престой в болницата г-жа Сафиже Ъдризи беше винаги усмихната и във весело настроение. Бихме искаме да отбележим, че ние ще я запомним винаги с веселия и лъчезарния ѝ характер. Пожелаваме и много здраве и щастливи моменти в новия и живот.