Мустафа Йондер ДОЛАП, новини от нас

Не сте сами в борбата срещу затлъстяването!

Хирургия при Затлъстяване

Господин Атанас Атанасов от гр. Сливен, Република България, се свърза с нашия отдел за Международни Пациенти и сподели, че желае да реши дългогодишният си проблем, свързан с наднорменото тегло, за да се предпази от бъдещите придружаващи обезитета здравословни и емоционални проблеми.

След дълго проучване и впечатления от положителни резултати на други наши пациенти, подложили се на интервенции в областта на Бариатричната Хирургия, г-н Атанасов взема решение да промени живота си и прави първата стъпка към здрав и дълъг живот, като се свърза с нашият отдел. След проведените информативни разговори, г-н Атанасов беше поканен в болницата ни за детайлни прегледи и  изследвания, за да се определи най-подходящия метод на лечение. Случаят на пациента беше поет от  страна на Д-р Мустафа Йондер ДОЛАП – Специалист по Обща и Бариатрична хирургия.

След проведения първичен физически преглед и консултация при специалиста, се премина към серия от медицински прегледи при специалисти от различни браншове като: Вътрешни Болести, Кардиология, Психиатрия, Хранене и Диететика. Направени бяха редица детайлни лабораторни, радиологични изследвания, фиброгастроскопия, ехография на коремните органи и др. за да се определи текущото състояние на пациента. На база резултатите от извършените изследвания, тестове и оценката на специалистите за състоянието на пациента, беше констатирано, че няма медицинска пречка пред извършването на хирургична интервенция в областта на бариатричната хирургия. Предвид текущото му състояние на г-н Атанасов бе препоръчана лапароскопска операция за намаляване на капацитета на стомаха – Ръкавна Гастректомия, която се прилага при пациенти с наднормено тегло. Преди операцията, докторът подробно разясни на пациента самата операция и как ще помогне за подобряване на състоянието му. След като пациентът даде съгласието си, той бе хоспитализиран и се направи необходимата подготовка, за да се осигурят условия за успешно провеждане на операцията.

Оперативната намеса беше извършена успешно на следващия ден и след това пациентът ни беше  настанен в хирургичното ни отделение за следоперативно проследяване. Нашите здравни специалисти осигуриха необходимата грижа и подкрепа по време на този период, за да  протече възстановяването безпроблемно.

След едноседмична хоспитализация и проследяване, пациентът ни беше изписан от болницата усмихнат и в добро общо здравословно състояние. При изписването на пациента, специалистът по Хранене и Диететика обясни подробно хранителния режим, към който ще трябва да се придържа през този период.

Четири месеца след оперативната намеса, пациентът ни пристигна в болницата за рутинен контролен преглед. След направените измервания беше установено, че пациентът ни е свалил общо 37 кг за 4 месеца. Също така се установи, че съотношението на мазнините е намаляло от 43% на 35%, а обиколката на талията му – от 166 см на 126 см.

Днес, 10 месеца след операцията г-н Aтанасов сподели, че е успял да свали цели 63кг и в момента тежи 90 кг!

Изключително сме щастливи да видим  положителните резултати и промяната в пациента ни, който заяви, че е много щастлив с новия си начин на живот.

Г-н Атанасов изрази своите най-искрени благодарности към Д-р Мустафа Йондер ДОЛАП, екипа му и колегите ни от отдела за обслужване на международни пациенти, които бяха неотлъчно до него във всеки един етап от лечението му.

Ние също му благодарим, че ни се довери и избра нас за лечението си.

Целият екип на болницата ни, пожелаваме на г-н Атанасов, дълъг живот изпълнен със здраве и щастие.