Д-р Абдуллах ТЕМИЗКАН, новини от нас

Микрохирургичен подход при мозъчни тумори на гръбначния стълб

Oт 1981г. до днес нашата болница е важен референтен център в гр. Чорлу, по отношение на предоставянето на здравни услуги. Специалистът ни по Мозъчна и Неврохирургия – Op. Д-р Абдуллах Темизкан заяви, че в днешно време диагностиката и лечението на хернии на шията  и кръста се извършва с много по-ефективни и безопасни в сравнение с преди методи. Той също така заяви, че с навлизането на технологичните новости и богато натрупания опит при интервенции за лечението на гръбначно-мозъчните тумори, вече няма място за шансовия фактор в тази сфера.

59-годишният ни пациент постъпи в болницата ни за преглед при Оп.Д-р Абдуллах Темизкан – Специалист по Мозъчна и Неврохирургия, с оплаквания като болки в кръста и десния крак,  които са се увеличили драстично в последните два месеца. След физически преглед и ЯМР беше установено наличиетона тумор с размер 1,5 см на ниво L4. След като подробно информирахме пациента, за детайлите относно нужната интервенцията, пристъпихме към предоперативната подготовка.

Сутринта преди интервенцията бяха направени изследванията за Covid-19, и след като получихме резултати от тестовете, пациентът беше хоспитализиран в хирургичното отделение, което е с максимално осигурена сигурност по отношение на Covid-19. В обедните часове на същия ден беше извършена интервенция, насочена към отстраняването на туморната формация по микрохирургичен подход. Интервенцията продължи приблизително 2 часа, след което пациентът беше настанен в стаята си и започна проследяването му. Още същия ден пациентът ни беше в състояние, самостоятелно да извършва своите нужди.

Пациентът ни беше изписан още на втория ден след хоспитализацията си, с добро общо състояние.

В навечерието на 40-тата годишнина на Болница Чорлу Ватан, целия екип на болницата, пожелаваме искренно на пациента ни много здраве и успехи на напред.