УВАЖАЕМИ ПОСЕТИТЕЛИ НА НАШАТА БОЛНИЦА,
НАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ Е ДА ЗАЩИТАМЕ ВАШЕТО ЗДРАВЕ, ЗДРАВЕТО НА ВАШИТЕ БЛИЗКИ И ЗДРАВЕТО НА НАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ

Като частна болница Чорлу Ватан, ние взехме всички необходими предпазни мерки още от първия ден след появата на пандемията, за да защитим нашите пациенти и техните близки, също така и служителите на болницата срещу COVID-19 (корона вирус), която заплашва целия свят и страната ни.

Ние сме на  Вашите услуги с предпазните мерки, които сме предприели в този процес!

КАКВИ МЕРКИ ПРЕДПРИЕХМЕ?

Как се влиза в болницата по време на пандемията Covid19?

На главния вход и на входа на спешното отделение се извършва измерване на температурата и запитване за симптоми на вируса, осигурява се дезинфектант за ръце и се задължава носенето на маски по време на престоя в болницата, за да се осигури безопасността и защитата на всички посетители и служителите на болницата.

Предоставят се услуги за информация и консултации, които да насочат нашите пациенти към съответната област възможно най-скоро.

Безопасна ли е вентилационната система?

Вентилационната система на нашата болница работи със 100% чист въздух и издишаният въздух не се връща при вас.

Вентилационната система във всички зони на нашата болница е оборудвана с високи технологии в съответствие с международните стандарти. Многостепенен филтриран, 100% чист въздух се поема в околната среда и 100% от издишаният въздух се изхвърля безопасно навън.

За рутинно наблюдение и поддържане на нивата на микробно замърсяване на определени нива, нашите вентилационни и климатични системи периодично се поддържат в съответствие с хигиенните условия.

  • Как трябва да си вземем час за преглед?Препоръчително е да си вземете час за преглед предварително и да пристигнете в болницата 15 мин. по рано, за да се регистрирате и да предотвратите задръстванията и чакането, които могат да възникнат пред кабинетите.Всеки пациент може да има само един придружител по време на своите прегледи и изследвания.

Преди хоспитализация на пациента и придружителя се извършва скринингов тест за COVID-19 (коронавирус), след получения негативен резултат пациента и придружителя се настаняват в стаята си.

За да се предпази здравето на пациента и здравето на служителите в стаята не се допускат хора за свиждане.

Как се осигурява социалната дистанция?

За да се осигури по-безопасно обслужване на посетителите по време на регистрация, са разположени сепаратори.

Разпределението на местата за сядане в нашите зони за изчакване е оформено в съответствие с правилата за социална дистанция.

Всички наши служители получиха обучение за спазване на социалната дистанция и правилата за хигиена.

Използването на асансьора е ограничено. Броя на хората и съответните визуални изображения са поставени на пода на асансьора.

Какви хигиенни мерки са предприети в здравното ни учреждение?

Има дезинфектанти за ръце на входа на болницата, на гишетата за регистрация, в кабинетите  на лекарите, в зоните за изчакване,  в стаите където са хоспитализирани пациентите и т.н.

Всички медицински зони като радиологичните кабинети, кабинети за вземане на кръв и лекарски кабинети се дезинфекцират всеки ден през определен период.

Всички печатни материали като списания, вестници, брошури и менюта в болницата са премахнати.

Какви допълнителните предпазни мерки са предприети за стаите за хоспитализация?

Нашите стаи за хоспитализация се дезинфекцират със специални почистващи продукти в рамките на нашите високи хигиенни стандарти и се предлагат на Ваша услуга.

Всички наши текстилни принадлежности които се ползват в стаята, като чаршафи, завивки и калъфки за възглавници се перат на 4 етапа (предварително пране, основно пране, изплакване и центрофугиране) със специални програми за пране при определени стандартни градуси, за да се предотврати кръстосано замърсяване.

Какви предпазни мерки се вземат в операционните зали?

Вашите операции се извършва от експертни екипи, използващи специално защитно оборудване в операционните зали по международни стандарти и в съответствие с високи хигиенни стандарти.

Как се осигурява хигиената в хранителните услуги?

Служителите ни работещи хранителните услуги, са със специално обучение относно безопасността на пациентите и правилната употреба на лични предпазни средства.

Екипът ни за сервиране на храна е обучен по хигиенните правила и безопасността на храните, и Ви предоставя храна подходяща за Вашата специална диета, с взетите предпазни мерки и средства.

Кафе-Сладкарницата обслужва в съответствие с уведомленията на Министерството на здравеопазването; Той се проверява периодично в съответствие с правилата за безопасност и хигиена на храните.