corlu_vatan_hastane_9227_corlu-vatan-yenidogan

Интензивното отделение за новородени осигурява необходимите грижи за всички новородени, които се нуждаят от интензивно лечение. Разполага с модерно медицинско обурудване и за кратко време бебетата достигат до родителите си. Семействата се информират и обучават как правилно да се грижат за бебето. Отделът за интензивно лечение на новородени осигурява модерна грижа за бебета с висок риск като преждевременно раждане след 24 седмица на бременност,  многоплодна бременност, бебе на майки с диабет, голямо бебе, което е погълнало мекония в майчината утроба, бебета с увреждания в мозъка и други органи, причинени от трудно раждане.

Интензивното отделение за новородени осигурява необходимите медицински и хирургически услуги на малките си пациенти от  Турция и от съседните страни.  За тази цел, болницата сътрудничи с въздушни и сухопътни системи за спешна помощ.

Интензивното отделение за новородени разполага с 18 легла.

В нашето отделение се извършват респираторна подкрепа (вентилаторна терапия), кръвообмен, фототерапия (светлинна терапия), приложение на перкутанни катетри (пътека на тънки вени, простираща се от тънките вени в ръката и крака до сърцето), общо парентерално хранене (общо съдово хранене), приложение на тръбата на гръдния кош (лечение на изтичане на белодробен въздух), нощно ECO (сърдечен ултразвук), нощно USG (ултразвук за оценка на мозъка и други вътрешни органи), ретинопатичен преглед (очни прегледи на недоносени бебета).

Лекарите