corlu_vatan_hastane_10835_corlu-vatan-Ortopedi

Травматичните наранявания като пътни произшествия, травми по време на спорт и трудови злополуки, са много често срещани явления и се появяват неочаквано. Уврежданията могат да бъдат обикновени наранявания на меките тъкани или много сериозни фрактури, които да причинят дори загуба на орган. Поради тази причина, трябва да се направи първи преглед и интервенция от страна на специалист по ортопедия.

При лечение на фрактури се предпочитат минимално инвазивни хирургически интервенции.

За тази цел, в новата ни сграда са осигурени всички необходими съоръжения като c-arm скопи устройство, радиолучева операционна маса, тягова маса, хирургически двигател и 2 ендоскопски системи за изобразяване с висока разделителна способност. Всички хирургични процедури се извършват с помощта на тези високотехнологични устройства.

В нашата болница напоследък широко се използват артроскопски (затворени) операции на коляното, артроскопски преден кръстосан лигамент, операции по поправяне и присаждане при множество наранявания на лигамента, заден кръстосан лигамент, менискектомия и поправяне на менискус, микрофрактура и мозаикпластика. Също така, рутинно при хрущялни заболявания се прилага плазменото лечение с богата на тромбоцити (PRP), като плазмата се извлича от кръвта на самия пациент и се инжектира в ставите му.

Артроскопските операции на рамото, затворена операция на скъсвания на ротаторен маншет, затворено хирургично лечение на импинджмент синдром на раменната става, затворено хирургично лечение на cиндром на замръзнало рамо, затворени Банкарт операции при повтарящи се дислокации на раменете се извършват успешно в нашата болница.

Разширената артроза на коленните и тазобедрените стави се лекуват с тотални протези на коляното и тазобедрената става.

Протезите, които използваме, са произведени от най-качествените и най-предпочитани материали в света, доказали успеха си години наред.

За да се намалят болките след операция се прилага PCA (аналгезия, контролирана от пациента), на следващия ден започва физиотерапия с CPM (непрекъснато пасивно движение) в леглото и третия ден пациентът започва да се разхожда с проходилка.

В нашата болница се извършват роботизирани операции на коляното, които наскоро започнаха да се прилагат по света и у нас.

Провежда се лечение на наранявания на крака и глезена, наранявания на лигаменти, фрактури на ставите и хрущяли, както и операции и лечение на халюкс валгус и калцификация на палеца.

В нашата ортопедична клиника се провежда лечение със серийно гипсиране – неоперативна методика Понсети при вродена дислокация на тазобедрената става, и вродени криви крака (PEV). Детските фрактури биват специално проследявани и лекувани.

Ендоскопска (затворена) и отворена хирургия на синдрома на карпалния тунел, хирургична намеса за лечение на изправен пръст при деца и възрастни, хирургия на тендинит на китката (DeQuervain), хирургия на дупуитрен, нехирургична интервенция при лакътя на тенис (локална  инжекция  и PRP) и хирургично лечение, лечения на фрактури на ръка, пръст, китка, сухожилия на пръстите и разрязване на нервите.

Хирургичното лечение на фрактури на тазобедрената става поради падане при пациенти в напреднала възраст се извършва като биполярни протезни операции или като затворено лечение. На ледващия ден пациентите се вдигат на крак.

Прилага се също така корекция на костни деформации с външен фиксатор и компютърно ръководен външен фиксатор, а също така и операции за удължаване на костите, операции при незарастващи фрактури или лошо зарастнали реконструкции.

Лечения, които се прилагат в болницата ни:

  • Артроскопски операции на коляното, рамото, глезена, лакътя
  • Хирургично и консервативно лечение на всички спортни наранявания
  • Операции на тазобедрената става, коляното и раменете при калциране
  • Лечение на вродени заболявания на тазобедрената става и стъпалото
  • Хирургии за удължаване на костите и деформационни операции
  • Лечение на всички фрактури и дислокации
  • Диагностика и лечение на мускулни и костни заболявания.

Лекарите

null

Д-р Хюсеин ГЮНАЙ

СПЕЦИАЛИСТ ПО ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ
null

Д-р Левент ТАН

СПЕЦИАЛИСТ ПО ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ
null

Д-р Айдън Гюрбюз

СПЕЦИАЛИСТ ПО ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ