Мехмет Мурат РИФАИОГЛУ, новини от нас

Лечение на камъни в бъбреците и уретерите

Пациентът ни от Република България ни посети с оплаквания като силна и пулсираща болка в областта на левия бъбрек и хълбока, отиваща надолу, с коликообразен характер. Случаят беше поет от страна на Доц. Д-р Мехмет Мурат РИФАИОГЛУ – специалист по урология. След проведения детайлен физически преглед и радиологични изследвания беше установено наличието на бъбречен камък, заклещен в горната част на уретера. На пациента ни беше препоръчана “Уретерореноскопия”.

Уретерореноскопия е ендоскопски метод, при който се прониква през естествените отвори на тялото, с помощта на оптичен инструмент (уретероскоп) и се извършва оглед на уретера и кухинната система (чашки и легенче) на бъбрека.

По време на оперативната намеса, камъкът блокиращ левия бъбрек на пациента беше разбит с помощта на холмиум лазер и беше отстранен напълно посредством метода RIRS (Ретроградна Интраренална Хирургия). След еднодневно проследяване на следоперативното му състояние пациентът ни беше изписан без болки и в добро общо състояние.

Пожелаваме на пациента ни крепко здравe и дълъг живот изпълнен с щастливи мигове.