Мустафа Йондер ДОЛАП, новини от нас

Комфортът на Лапароскопска Хирургия при Стомашни Тумори

В навечерието на 40-тата годишнина от създаването на Болница Чорлу Ватан, един от видните лекари в Клиниката ни по Онкологична Хирургия и в същото време Заместник Главен Лекар – Оп. Д-р Мустафа Йондер ДОЛАП, отбелязва значението на качествената и надеждна хирургия, особено при рак на стомашно-чревния тракт. Той набляга на факта, че е  възможно да се отървете от тези лоши заболявания с ранна диагностика и правилно лечение.

Пациентът ни Андрей Михайлов Апостолов (50 г.),  от България се обърна към Международния Отдел за Обслужване на Пациенти на Болница Чорлу Ватан с оплаквания като драстична загуба на тегло, болки и киселини в стомаха, промени в тоалетните навици продължаващи вече година. След проведен разговор с пациента беше направена необходимата организация и бе запазен час за преглед в Клиниката ни по Обща Хирургия. Няколко дни по-късно пациентът пристигна в болницата и след извършен физически преглед и изследвания беше назначена гастроскопия. По време на проведената гастроскопия се установи наличието на подозрителни зони от които бяха взети проби за патологично изследване.

След като при патологичното изследване беше диагностицирана диагнозата-злокачествен тумор, беше планирана хирургична интервенция насочена към  стомашен тумор. В конкретния случая на пациента бе препоръчана интервенцията “Лапароскопска Субтотална Гастректомия”.

След като г-н Апостолов пристигна в болницата ни в деня на интервенцията, и бяха направени всички необходими изследвани и предоперативна подготовка пациентът беше приет в операционната. Интервенцията бе извършена успешно от страна Оп. Д-р Мустафа Йондер ДОЛАП-Специалист по Обща Хирургия. Тъй като интервенцията беше извършена по лапароскопски метод ( безкръвен метод), пациентът беше вдигнат на крака още втория ден след операцията и след общо четиридневна хоспитализация, изписахме пациента в добро общо състояние.

Целият екип на Болница Чорлу Ватан пожелава на г-н Апостолов дни изпълнени със здраве.